Sagunt: Activem el canvi!

l passat dilluns 9 de juny es va realitzar en el Casal Jove del municipi,la sessió de cloenda, Activem el canvi!, del Pla estel al barri de les 500 vivendes.

En aquesta última sessió varem fer un repàs de tot el procés engegat pel Pla estel des de l’abril. També vam parlar i obrir un debat sobre les diferents línies estratègiques d’acció que poden encetar a partir d’ara els veïns del barri. Les línies d’acció que proposava Pla estel* eren conseqüència directa del treball de diagnosi col·lectiva realitzat les setmanes prèvies, i també de les inquietuts i anhels de les veïnes i els veïns, detectats al llarg de totes les sessions realitzades:

  1. Agafar el relleu del Pla estel
  2. Organitzar-se col·lectivament
  3. Treballar i reforçar la identitat del barri
  4. Recuperar equipament tancat per l’ús de la gent de les 500 vivendes
  5. Nens i espai públic: accessos a l’escola, camins escolars, zones de joc per infants i
  6. Dinamització comercial

Aquesta sessió de cloenda va ser tot un èxit de participants i van sorgir debats i propostes molt interessants al voltant de les línies d’acció proposades.

Entre d’altres coses, dos dels veïns del barri es van oferir voluntaris per assistir a una reunió de la Federació d’Associacions de Veïns de Sagunt, que es realitzava al dia següent, per tal què els assessoraren en la constitució d’una Associació de Veïns al barri.

Al setembre, Pla estel* reprendrà el projecte amb una acció dissenyada especialment per a què els xiquets i xiquetes del barri puguen participar de manera directa en les propostes de millora. Els seus ulls seràn els que miren i ens conten, donat que l’escola del barri és una de les peces clau del teixit social.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*