Els ciutadans de la taula redona

El divendres 23 de maig es va dur a terme a les 18h la primera sessió de treball i participació al barri, Els Ciutadans de la Taula Redona, al CEIP Maria Yocasta de Sagunt.

Aquesta sessió va consistir en localitzar sobre el plànol del barri els aspectes positius i negatius detectats a partir dels qüestionaris realitzats prèviament; geolocalitzar els punts forts i els punts febles del barri de les 500 vivendes.

Tots els assistents varen participar activament i van poder expressar els seus neguits conversant amb la sociòloga Ara Muñío, la urbanista Mireia Peris i l’arquitecte Arnau Boix, integrants de l’equip estel*. La trobada va ser molt profitosa ja que al llarg de la sessió varen sorgir altres problemàtiques no detectades prèviament.

Un dels punts més interessants va ser adonar-se de la cara i la creu de la nova escola del barri. Alhora què l’escola actua com a nexe d’unió i cohesió social, també constitueix una barrera física que divideix el barri en dos, en tant que ocupa una illa urbana molt extensa. La conseqüència és que cal fer una llarga volta caminant si volem anar d’un costat a l’altre del barri, perquè l’escola és molt gran. Un element que socialment juga un paper clau, es converteix en una clara barrera a nivell de la mobilitat a peu.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*