Els buits de l’Anoia

Un espai buit mai és buit del tot. Sempre hi ha quelcom que ocorre o ha ocorregut o ocorrerà. Se’n diuen “buits” urbans però, en realitat, es volen convertir en espais “plens” d’activitats temporals, mentrestant no s’implanten els usos que l’urbanisme tradicional hi preveu.

I això és, precisament, el que es vol aconseguir al municipi de Santa Margarida de Montbuí on, juntament amb la Diputació de Barcelona, Pla estel* engega un projecte de dinamització de buits urbans centrat en les persones.

Al llarg dels propers mesos, mirarem de prop quines coses passen als solars i parcel·les identificades. Algunes d’elles,  a tocar del riu Anoia i amb un passat industrial encara present en el patrimoni construït; i d’altres, a tocar del barri del Pi, que va crèixer al recer de les adoberies de la zona amb una marcada tradició d’auto-organització. No debades són els seus veïns els garants del manteniment d’un jardí autoconstruït i autogestionat al barri: la Plaça Pare Matías.

Buscarem les traces ciutadanes, dibuixarem amb cura les xarxes veïnals, i parlarem amb la gent de Montbui i els tècnics i polítics municipals, per plantejar un procés de revitalització de l’espai urbà a través de les sinèrgies que descobrim al territori. Comencem!

 

PANO_20151006_130104

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*